De voordelen van een busvakantie


De voordelen van een busvakantie

Waar het voor de één klinkt als een ware nachtmerrie, zijn er nog altijd ontzettend veel mensen die het heel erg fijn vinden met de bus op vakantie te gaan. Dit kan natuurlijk verschillende redenen hebben, stel je durft niet te vliegen en kunt ook geen auto rijden, dan is een busvakantie natuurlijk bij uitstek de mogelijkheid om toch te kunnen genieten van een welverdiende vakantie in het buitenland. Wanneer je met de bus op vakantie gaat, dan kun je je voorstellen, dat dit er een stuk anders uitziet, dan wanneer je per vliegtuig gaat. Je zit gemiddeld toch al snel 24 uur in de bus voordat je in Spanje aankomt. Twijfel jij om met de bus op vakantie te gaan, dan zijn dit de voordelen.

Kosten

Wanneer je graag op vakantie wilt, maar je financiële situatie dit niet toelaat, dan kan een vakantie met de bus uitkomst bieden. De kosten voor een busvakantie, zijn namelijk doorgaans een stuk voordeliger dan wanneer je per vliegtuig of met de auto gaat. Uiteraard zijn de mogelijkheden een stuk beperkter, want een vakantie per bus naar Zakynthos, dat is natuurlijk geen optie. Wel kun je per vliegtuig om vervolgens daar te kiezen voor een auto huren Zakynthos. Toch biedt ook Europa tal van prachtige plaatsen waar het heerlijk is vertoeven. Doordat je met de bus niet te maken krijgt met eventuele toeslagen en extra kosten voor je bagage, wordt het verschil tussen het vliegtuig en per bus steeds groter. Dus wil jij op vakantie en laat je budget dit niet toe, bekijk dan eens de mogelijkheden voor een bus vakantie.

Contacten

Wanneer je met je partner of gezin op vakantie gaat, dan stap je normaliter met elkaar in de auto. Ga je met de bus op vakantie, dan zal je direct in contact komen met allerlei andere 'lotgenoten'. Je zit immers niet alleen in de bus. Doordat je allemaal in de vakantiestemming bent, is het reizen met een bus ook gewoon ontzettend gezellig. De kans dat je verschillende contacten legt in de bus, is vrij groot. Waar je met het vliegtuig vaak met een paar uur land, is dit met de bus natuurlijk niet het geval. Hierdoor zul je merken dat de kans groot is dat je een stuk sneller en intensiever contact hebt met je medepassagiers. Wil je nu op de plaats van bestemming wat mobieler zijn, dan is het mogelijk ter plaatse bij een auto verhuur voor één of meerdere dagen een auto te huren.

Duurzaam

Nu we met elkaar steeds milieubewuster worden, is een vakantie per bus een goede manier om hieraan bij te dragen. Het is zelfs zo, dat je met een bus 8 tot 10 keer minder uitstoot, dan wanneer je per vliegtuig gaat. Wil je tijdens je vakantie in Spanje toch een auto huren Alicante airport, bekijkt dan de mogelijkheden tot het eventueel huren van een elektrische auto. Kan dit niet, let dan op het brandstofverbruik. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.


Homepage Numansdorp

Blog